Lördag, 'onyttiga dagen', och veckans sista pass innan vila. Axlar(baksida) & underarmar ..

Blev att gå upp ganska tidigt idag också, i varje fall för att vara en Lördag. Ställde larmet på 08:40 men var inte uppe förrän strax innan 09:00. Haha, men det är helheten som räknas. Jag brukar ju faktiskt vara uppe tidigt annars ..
Blev en promenad på ca 45 minuter i det dötråkiga Hultsfred. Sen möta upp Mr.D, hem & äta frukost, förbi Andreas & sen upp till gymmet.


Har fått lite tips utav Per att man inte behöver köra mer än 3 set när det gäller mindre muskler, och just baksidan av axlarna är inte så överdrivet stor direkt :P Ja, här är iallafall lite bilder & så ifrån hur vi valde att lägga upp passet idag.

Uppvärmning 8 minuter, cardio eller spinningcykel.

AXLAR, baksida;


Axelpress, bakom huvudet. Uppvärmning med 15kg's stång för att värma upp muskeln lite. ca 15 reps.

Set 1, 25kg x 12
Set 2, 35kg x 12
Set 3, 40kg x 12 (fick hjälp med de två sista, inte alls stark i denna övning. En hel del teknik saknas också, hehe.)



En variant utav hantellyft åt sidan. Men vi körde ungefär 90 grader på armarna hela tiden & lät armarna arbeta sig upp som en båge. Börjar framför magen & avslutar vid öronen ungefär.

Set 1, 9kg x 12
Set 2, 10kg x 12
Set 3, 14kg x 12
Känns som jag skulle kunna köra ännu några extra kg på denna övning, men risken finns att dem inte utförs rätt då. Men men, det kommer med tiden, gäller ju att ha tålamod.



Cablecross drag bakåt, med bänk. Böjer ytterst lite på armarna i 'startläget' men alltid ungefär samma hållning, ner till helt utsträckta armar som på bilden. En övning jag tycker tar bra.

Set 1, 12.5kg x 12
Set 2, 15kg x 12
Set 3, 17.5kg x 12


UNDERARMAR;


Vet inga direkta namn på någon utav underarmsövningarna. Men som ni ser på bilden så "trampar" man fram och tillbaka med handlederna. Bränner duktigt kan jag lova.

Set 1, 8kg x 12/arm
Set 2, 9kg x 12/arm
Set 3, 10kg x 12/arm


Ännu en "tramp"övning, men här sittandes på knä och stöd emot en bänk. Vi körde först med handlederna emot taket, sen upp, ner, upp, ner .. Direkt efter vände vi på armarna upp till ett "hopknutet" läge och sen låter vikterna rulla ner längs fingrarna. (Inte en aning om varför texten helt plötsligt blev blå?!)

Set 1, 7kg x 12
Set 2, 8kg x 12
Set 3, 8kg x 12



Ungefär samma sak gäller här. En bra avslutningsövning där underarmar & handleder får arbeta ordentligt.
Först med knogarna pekandes upp emot taket, sen direkt efter man rullar upp hela vikten, vänd & gör som på bild nr.2

Finns ju inga reps på denna övning eftersom att det är ett rep man rullar upp. Men ja, rulla upp, släppa ner sen åt andra hållet med armarna rulla upp, släppa ner x 3.


Är lagom irriterad över att texten har blivit blå? Så har blogg.se en helt efterbliven redigerare? Går ju inte välja text på färg?! Jaja, får vara som det är nu.

Vår "onyttiga" dag idag som rubriken säger ;) Men det betyder inte att gå till överdrift. Blir en sallad på Pizzeria 3 kronor nu med Mamma & Mormor. Dem skulle tydligen äta Pizza. Men jag håller mig tills ikväll då Mr.D ska bjuda på Tacogratäng! Lär bli lite gott faktiskt :D
Får även lite finbesök ikväll ;) Hihi ..

Ha en fortsatt trevlig helg alla där ute!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0