Vipps!

& så fanns det lite tid över till att blogga! =)
Är precis hemkommen ifrån Vimmerby. Far & jag har varit och handlat, ett par träningsbyxor åt honom & en innebandyklubba åt mig faktiskt! Spelade lite i Måndags och fastnade direkt för det. Svinkul & ack vilken kondition man lär få i längden utav det. Var alldeles dyngsur efter spelet.

Idag är det rygg som gäller! Kände mig lite halvtaskig i morse. Dock inget ont i halsen, huvudet eller så, utan bara lite snorig. Men det är irriterande i alla fall. Kan vara det värsta som finns, behöva trycka i sig en massa mat för att inte tappa muskelmassa, och som smöret på brödet stanna HEMMA ifrån gymmet? Näe, det går inte alls hand i hand i min värld.
Som tur är så är jag inte ens snorig längre. Men jag är däremot hungrig. Så strax smälla i mig lite fullkornspasta & tomat/basilika gräddad kycklingfilé! RIKTIGT Gott!



Ni som facebookar & tränar, kolla efter gruppen Muscletech Official(r). En grupp som sprider massvis av inspiration. Coleman, Warren, Cutler & grabbarna ;)
Tänkte testa ett pass som finns länkat där i gruppen..
Marklyft -> Skivstångsrodd -> Chins -> Sittande Kabelrodd.

Men vi får se.
Idag är det Lördag, vilket jag skulle chansa på betyder att alla som "ska träna hårt & bli rippade till sommaren" säkerligen är bakfulla & katabola idag. :)
Då kanske det är relativt tomt på gymmet. Så det är inte alls omöjligt att en liten träningsvideo dyker upp på bloggen framöver. Ska bara ta reda på hur man gör först! :)



Ha det gott.

Då var det dags igen!

Hejsan!
Nu har det dröjt ännu en stund sen jag skrev. Jag tappar verkligen motivationen till att skriva på bloggen. Tycker inte att blogg.se har något bra layout alls. Eftersom jag som skriver har svårt & stanna kvar på sidan så kan jag tänka mig att det är ännu mindre lockande för läsarna att vara här ..
Bloggandet är det dåligt med just nu för tillfället. Men inte träningen! Jag uppskattar verkligen träningen mer & mer efter varje pass. Idag tränade jag rygg med Andreas & Daniel. Riktigt roligt & träna med dem då dem alltid ger allt vad dem har varje pass, utan att klaga :) Vi vilar tills på Tisdag nu, och då kör vi igång med armar. Tänkte ägna lite mer av min tid till dips. Tror på att det är en bra övning att ta ut tricepsen (baksida armar) på. Blir nog 2-4 övningar per muskelgrupp. Alla set till failure, naturligtvis. :)

- Gästträning på Träningshuset Vimmerby.

Ställde larmet igår kväll på 08:25, var planerat att jag skulle slänga i mig mina kosttillskott vid 08:30 för att sedan äta frukost 08:45. Men yrvaken som jag var stängde jag av larmet & somnade om. Gick inte upp förrän 09:50, och då gick det undan kan jag lova.
Skulle nämligen möta upp Per i Vimmerby idag med Annie & Gizmo. Alla vi gäster var framme hos Per för lite träningssnack, kaffe & fettmätning. Annie hade gått ner 1% vilket inte låter särskilt mycket men det ska man helt klart vara nöjd med! Gizmo hade GÅTT NER från 5.5% till 4.8%, haha det är ganska sjukt. Trots detta har han gått upp i vikt. Så det är en del rena muskler han lagt på sig. Grattis till er båda :) Jag mätte också, och förra gången hade jag 9.1% & nu 8.8%, så det är jag klart nöjd med, med tanke på all skit jag stoppar i mig nu & hur lite tid jag lägger på kondition. :)
Det blev varken Chins eller sittande kabelrodd idag för min del. Körde istället latsdrag, raka marklyft, stående hantelrodd emot bänk, dubbelhandsfattad rodd & bellybacks för ryggen. Sen på det blev det 4 set shrugs & 2-3 set baksida axlar. (minns inte riktigt.)
Imorgon är jag däremot bombsäker på att det blir ett hårt bröstpass i Hagadal. Funderar på att kanske köra en liten tävling med Gizmo. Idén kommer ifrån atleterna i Vimmerby då dem utmanade varandra att köra så många reps som möjligt på sin egna vikt i bänkpress. Och så många som möjligt i snedbänk på sin halva vikt.
Det blir alltså 88kg i vanlig bänk och 44kg i sned bänk. Ska bli roligt om vi nu kör på det. ;)

Rygg & Biceps pass med Andreas, Annie & Filippa.

Åkte upp till Hagadal för att instruera lite idag. Skulle instruera min vän Andreas för ett Rygg & Biceps pass jag tror han blev väldigt nöjd med. Han fick upp en sjuk pump i Erector Spinae, eller filéerna som dem kallas. :D
Riktigt roligt att instruera folk som verkligen tar träningen på allvar & fokuserar på vad dem gör.
Andreas här t.ex är väldigt lättlärd & rättar sig alltid om det skulle se galet ut, gör om, gör rätt som han brukar säga när vi är ute & jobbar om sommrarna. Där är jag färskingen! ;) . Samma sak är det med Jorge som jag lagt upp ett ganska detaljrikt schema för. Hans mål var viktreducering som jag tror många har som mål nu fram till sommaren.
Träningen sköter han alldeles utmärkt och följer råden jag gett om kost, styrketräning & konditionsträning. Det har resulterat att han tappat upp emot 5kg nu på 3 veckor, inte alls dåligt! :)


Filéerna, Erectus Spinae.


Idag behövde jag "inte bry mig om" varken Annie eller Filippa faktiskt, tjejen är helt & hållet självgående nu & är duktig på att lära vidare tycker jag. Så hon skötte passet hur bra som helst också och förklarade utförande, kontrollpunkter osv.. Stolt över dig hjärtat :)
Har ganska mycket att göra nu faktiskt, och har för tillfället inte tid att skriva några fler detaljerade & personliga scheman på ett tag. Men är någon sugen på att ha med mig för ett personligt gympass med instruktion så hör av er. Någon timma i veckan ska jag nog kunna klämma in. ;)
Jag är utbildad ISTC, International Certified Strenght Training Coach. Genom World Class utbildningar i Stockholm. Teoretisk del på PT-School Stockholm & den praktiska på World Class Gym Östermalm.

Inte det inte.. :)

Hemma efter passet med Pea nu, blev en riktigt bra timme. Körde bland annat utfall med stång, vilket jag inte gjort tidigare. Den övningen gillades starkt. :)
Efter vi var klara idag tänkte jag passa på & erbjuda mig själv att hjälpa till där uppe. I gymmet då framför allt.. Såg en del personer idag som inte alls tränade på ett hälsosamt vis, och det blir inte kul i framtiden för dem om det fortsätter så. :/
Men "tjänsten" var redan upptagen, en träningsintresserad kille utan kunskap om kroppen hade "fått chansen". Och dem behövde ingen utbildad personal som det såg ut nu. Sen blev jag nästan konfronterad med: Skulle inte du öppna eget?
Men men, det är inget & hänga läpp över, ville bara vara snäll & hjälpa till. :)
Nu har jag 3 dagars vila framför mig och det betyder alltså att det inte är någon träning förrän på Lördag. Åker in till Vimmerby (Träningshuset) med tjejen då för ett Rygg & Biceps pass. Hoppas vi stöter på http://perekbjorn.blogg.se/ där inne med.
Tjejen ska träna ben & tycker det är roligare där då det finns fler maskiner så man kan arbeta från olika vinklar med muskeln. Och jag tycker det är nödvändigt då t.ex latsdragen går att utföra korrekt (Jag kan sträcka ut armarna så mycket det krävs för att få en full rörelse i övningen). Finns ju faktiskt folk som är över 1.70 cm med. ;)

Veckans pass & deffsnack.

Igår tränade jag Rygg, biceps & baksida axlar som jag berättade om tidigare. Idag blev det raka motsatsen:
Bröst, triceps & framsida axlar. Sen har vi morgondagen då Ben, mage & utsida axlar står på schemat. Så vilar jag 3 dagar, för att sedan sätta igång med Rygg, biceps & baksida axlar igen. 3 dagar on, 3 dagar off. Ska köra detta schemat i 6 veckor till ungefär. Därefter är deffen ett faktum. Kommer att lägga till mycket morgonpromenader, intervallpass & annan givande cardio för att bli så "tight" som möjligt fram till sommarsäsongen.
Anledningen till att jag börjar deffa redan i April är för att jag inte ska gå in för hårt denna gång. Jag har mer erfarenhet nu än tidigare och vill försöka behålla så mycket muskelmassa som möjligt.. Därför är det en bra tid för mig & börja i April. Gott om tid och kommer troligtvis räcka med att lägga om kosten & köra morgonpromenader för & chocka kroppen maximalt. Tidigare deff bestod av 5 dagar styrketräning & 6 dagar kondition, varav vilodagen var morgonpromenad, middagspromenad & kvällspromenad på 30-60min/tillfälle. Vägde inte mer än 83.9kg då och såg ut så här: 

Förhoppnings då har lagt på mig några hg muskler under dessa månader & resultaten kommer vara klart bättre om jag får som jag vill. ;)
Kör hårt gott folk!

Sommaren närmar sig, eh?

Nja? Tyckte för första gången att det var skönt med slask ute på vägarna igår. Det är ju ett klart tecken på att snön är på väg bort och våren/sommaren på väg in.. Men till sin "stora" förvånan så vaknar man upp till snöfall ändå. :/ Men men, nu är det inte väderrapporter jag sysslar med utan träning. Och på gymmet spelar det ju ingen roll vad det är för väder utanför. ;)

 

Söndag 28/2 - Min första friska dag efter magsjukan, så otroligt skönt & vara av med det. Var planerat att träna denna söndag (beroende på hur jag mådde förstås). Kände mig lite sådär halvpepp på träning, ville inte falla tillbaka i sjukdom. Men sen beslöt sig både min kära flickvän & mor att styrketräna. Och det tog inte många sekunder innan jag fastslagit mitt beslut heller. Rygg, biceps samt baksida axlar väntade!

Med mina nyainköpta kläder från bland annat G-Star-butiken & Budo & Fitness-butiken i Stockholm så bar det av. Det var ganska mycket folk på gymmet idag. Mestadels såna man kände, och då är det roligt att träna! För de flesta av dem är där för att träna & inte ta plats. Det kan nog vara det värsta jag vet när det gäller gymmet. Folk som åker upp dit för att umgås & prata? *Beep!* på gymmet ska det tränas, inte konverseras. Det kan man lika gärna göra ute i caféterian tycker jag. Sen är det klart man kan växla ett par ord i vilan mellan set'en. :) Utöver det, 110% fokus på passet!

Jag började passet med 4 set latsdrag som jag inte alls tycker om att köra i Hagadal, ställningen är alldeles för kort så jag kan inte utföra övningen fullt korrekt. Därefter gick jag över till sittande kabelrodd, hantelrodd, dubbelhandsfattad rodd & avslutningsvis med bellybacks.
Så efter ryggpasset 3 set shrugs för trapezius (tjurnacken), så vet nog de flesta vad jag pratar om? Till axlarna blev det några set hantelflyes. :)

Och så biceps, en muskel jag fått extra bra kontakt med nu på senare tid då man utför övningarna rätt .. Började med Stångcurl (pyramidträning), dvs stegrande vikt i varje set vilket ofta resulterar med färre reps. Därefter liggande bicepscurl med stång i cablecrossen, liggandes på en bänk. Rörelsen blir då i en annan vinkel, snett uppifrån & ner istället för tvärtom. Kul & Bra med variation. Avslutningsvis koncentrationscurl i cablecross.






Kände verkligen att jag fick ut maximalt av passet denna gång också, och jag verkligen längtar tills i eftermiddag då jag ska köra slut på bröstet, tricepsen & framsida axlar. Köpte nämligen ett gymbälte man kan hänga vikter i till exempelvis dips.


Dips utan vikt. Tränar triceps, framsida axlar & brösten. Beror lite på hur du håller kroppen.



Framöver funderar jag på att skaffa en hemsida istället för blogg. Någon som är duktig på det? Hör gärna av er på mailen i så fall:

[email protected]

Tanken är att jag ska börja "videoblogga" en del. Kanske inte helt & hållet. Men ja, filma övningarna. Lär bli mycket roligare så :)


RSS 2.0