- Köttigt Ryggpass & Onödig Vila?

No question about it! Blev ett riktigt lyckat pass idag med hög intensitet! Vilade absolut inte mer än nödvändigt, så som det ska vara! Många är på gymmen i 1.5-2 timmar och pratar mer än vad dem tränar. Varför dra ut på tiden och låta muskeln brytas ner i intervaller? Bryt ner den hårt, snabbt & rätt, ta din vila därefter.


En människa som vilar mer än det tränas på gymmet skulle kanske öka intensiteten lite? I varje fall under seten!
Ett set som varar i, låt oss säga 30 sekunder i skivstångscurl. Du curlar upp stången med maximal anspänning i muskeln, oftast, eller hur? Hur ser det ut på vägen ner? Vänder du när du precis före du nått bottenläget? Eller sänker du vikten sakta till en avslappnad utgångsposition och tar nya tag? Då ger du muskeln automatiskt vila i någon till ett par sekunder. Och vad ger det för effekt på ditt set?
Då vilar muskeln i alla fall i 10 sekunder och muskeln som ska vara i arbete under hela ditt set är endast fullt aktiv under 20 sekunder. Och då innebär det alltså du vilade 34% av ditt set och arbetade 66%.
Det är därför jag alltid säger åt personer i min omgivning att använda sig utav ett korrekt utförande och alltid ha muskeln maximalt anspänd under hela repitionen!







Vilan ska ligga emellena set'en, och inte under repitionerna. Det är vad ett 100%-igt träningspass handlar om i mina ögon!




Kommentarer
Postat av: Ekbjörn

"Vilan ska ligga emellena set'en, och inte under repitionerna" Bra sagt :)

2010-04-13 @ 22:24:49
URL: http://perekbjorn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0